Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne produkowanych wyrobów jest nadrzędnym celem firmy ALLMIZ.
Najwyższą jakość i bezpieczeństwo produkowanych wyrobów osiągamy poprzez:
- Pozyskiwanie surowców wiadomego pochodzenia, od sprawdzonych, zaufanych dostawców.
- Zakup surowców wolnych od GMO
- Szkolenia producentów/ dostawców w zakresie:
- przestrzegania zasad Dobrej Praktyki Rolniczej
- stosowania środków ochrony roślin zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w tym przestrzegania zasad integrowanej ochrony - Produkowanie wyrobów o wysokiej jakości w oparciu o wdrożony system HACCP, zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej oraz standardy FSSC 22000.
- Stałe kontrolowanie produkowanych wyrobów w odniesieniu do aktualnych wymagań prawnych oraz ciągłe doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
- Podnoszenie kwalifikacji pracowników poprzez prowadzenie szkoleń